GROEPSEDUCATIE DIABETES TYPE 2.
Ook dit jaar organiseren de praktijkverpleegkundigen weer een groepseducatie. Omdat het onze ervaring is dat onderlinge uitwisseling door ervaringsdeskundigen omgaan met diabetes makkelijker en boeiend maakt.
Gedurende het traject van omgaan met uw diabetes krijgt u veel informatie over voeding, beweging, controles, medicatie en de dagelijkse regulering. In deze bijeenkomst, leert u over diabetes via gesprekken met anderen die voor dezelfde uitdaging staan.
Het onderwerp dat besproken gaat worden in groepsverband is: Diabetes en voeding
De bijeenkomst Diabetes en voeding is gebaseerd op de nieuwste voedingsrichtlijn diabetes en uiteraard komt de feestmaand december aan de orde.
Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 30 november vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur.
Daarnaast organiseren we ook een bijeenkomst Diabetes en bewegen.
Net als voeding is bewegen een essentieel onderdeel van de behandeling van diabetes.
De bijeenkomst diabetes en bewegen staat in het teken van wat lichaamsbeweging inhoudt. Het effect van beweging op de bloedglucosewaarden. Voordelen, belemmeringen en aanbevelingen voor activiteiten individueel en gezamenlijk in Heino.
Daarnaast willen wij inventariseren of er belangstelling is voor een wandelgroep voor Diabeten en mensen met een verhoogd risico op diabetes.
Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 december vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur onder begeleiding van 2 praktijkverpleegkundigen.
Het kan zijn dat de praktijkverpleegkundige of diëtiste u reeds heeft uitgenodigd, mocht dit niet het geval zijn en u heeft interesse, geeft u zich dan op bij de praktijkassistente.
Wandelgroep voor meer energie en balans.
Zit je niet lekker in je vel dan is de wandelgroep misschien iets voor jou!
De poh-ggz start een wandelgroep. De bedoeling is om 1x per week samen een uur lang te wandelen. Waarom een wandelgroep?
In de natuur kan er even goed afstand genomen worden van de alledaagse drukte en kan je je meer ontspannen. Door het wandelen kom je ook meer uit het hoofd en meer in het lijf en dichter bij je gevoel. Hierdoor wordt er sneller bij de kern van een probleem en de oplossing gekomen.
Een prettige bijkomstigheid van wandelen is dat het lichaam de stoffen dopamine en endorfine vrijmaakt waardoor je lekker in je vel komt te zitten. Het wandelen geeft energie, een geluksgevoel en een gevoel van ruimte en vrijheid. Ook maakt het alerter en doet het beter denken en op ideeën komen.
Uit onderzoek is verder gebleken dat mensen door contact met de natuur minder fysieke en emotionele klachten hebben. Zo hebben zij minder last van depressies en angsten. De natuur werkt ook helend bij de verwerking van traumatische gebeurtenissen zoals bij rouw en verlies. Mensen die meer tijd doorbrengen in de natuur herstellen sneller van stress en concentratieproblemen. Ook voelen mensen zich minder eenzaam en zijn ze minder vaak ziek.
Hebt u interesse voor de wandelgroep bespreek dit dan met uw huisarts.